Nanno Kruizinga is 39 jaar geleden geboren in Leiden. Na wat rondzwervingen is hij uiteindelijk samen met zijn vriendin Cornelie en hun twee kinderen neergestreken in het dorpse Watergraafsmeer in Amsterdam.  In zijn studententijd was het bijverdienen als skileraar. Nog steeds staat hij elk jaar graag op de latten. Ook met een potje hockey, tennis, golf of op de racefiets komt Nanno zijn vrije tijd door.  

Durf keuzes te maken

“Ik ben begonnen aan de studie bouwkunde, vervolgens bedrijfskunde  en ik heb de selectie tot piloot (KLS) doorlopen. Na veel overweging ben ik aan de  duale opleiding tot radiodiagnostisch laborant begonnen.

 Voor mij is toen echt het balletje gaan rollen. Tijdens deze duale opleiding leerde ik het ziekenhuis goed kennen, ik kwam op alle afdelingen van OK, SEH, IC tot verpleegafdelingen etc. Ik kwam erachter dat dit mijn wereld is. Naast de medische wereld vond ik vooral de organisatie heel interessant. Daarna heb ik gezondheidswetenschappen en verandermanagement gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  Na mijn studie gezondheidswetenschappen heb ik in meerde gezondheidsinstellingen gewerkt waaronder als manager radiotherapie bij VU Medisch Centrum. Voordat ik bij het St Jansdal ben gaan werken als zorgmanager. 

De schaalgrootte, de korte lijnen en de brede scope waren de ingrediënten die mij aanspraken toen ik ging solliciteren bij het St Jansdal. Het werken in een academisch ziekenhuis is echt heel anders. Juist het snel kunnen schakelen en een meer persoonlijke benadering passen bij mij.”

"Mensen willen vooruit en bouwen aan een mooi St Jansdal.

Het ziekenhuis zit bij veel mensen in het hart."

Nanno Kruizinga

De kracht van het St Jansdal

 “Het allereerste wat mij opviel was de aandacht richting de patiënt. In een universitair ziekenhuis neemt wetenschap een prominente rol in. In het St Jansdal gaat de aandacht meer richting het geven van zorg. Dat is wel fascinerend om te zien. Termen als verzakelijking die ik weleens hoor vallen, gaan voor mij als nieuweling niet op. Gastvrijheid en persoonlijke benadering voel ik vanaf het eerste contact met het St Jansdal. Daarnaast zie ik veel saamhorigheid binnen de teams. Men is enthousiast en welwillend om mij een doorkijkje te geven in hun alledaagse bezigheden. Dit geeft mij omgekeerd weer energie.”