Dertig jaar geleden begon Yvonne Jansen als doktersassistente in het St Jansdal. Als oproepkracht kwam ze op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Op de functieafdeling zag ze voor het eerst hartecho’s en daarvan ging haar hart sneller kloppen.

Ook in die periode waren de hartecholaborantes niet ruim bezaaid. Yvonne mocht dan ook op kosten van de zaak aan de opleiding beginnen. “Ik vond het geweldig om al die puzzels op te lossen”, zegt ze. “Diagnoses stellen is niet altijd makkelijk. Het is zo uitdagend allemaal; het is ook fijn om eigen verantwoordelijkheid te dragen. Ik heb echt mijn toko op de functieafdeling en dat is fijn.”

Op de fiets naar het werk

Yvonne koos uit praktisch oogpunt voor het St Jansdal. “Ik woon al mijn hele leven in Harderwijk”, geeft ze aan. “Het ziekenhuis leek me veel leuker dan een huisartsenpraktijk. Ik kan op de fiets naar het werk. Maar de sfeer maakt St Jansdal zo speciaal. Ik hoor ook altijd dat mensen zich altijd meteen thuis voelen als ze binnen lopen. Mensen groeten elkaar en het is overzichtelijk. Ik loop hier nu al dertig jaar en het voelt als een stukje van mezelf.” 

“Ik loop hier nu al dertig jaar en het voelt als een stukje van mezelf”

- Yvonne Jansen

Tijd voor iedereen

Het contact met de patiënten vindt Yvonne heel belangrijk. “Wij hebben echt tijd voor iedereen”, vertelt ze. “Voor een onderzoek hebben we veertig minuten omdat we heel veel moeten meten.”

Mooiste echoapparatuur die er is

St Jansdal heeft moderne apparaten op de functieafdeling staan. “Wij hebben echt de mooiste echoapparatuur die er is”, lacht Yvonne. “Het nieuwste van het nieuwste, met uitgebreide mogelijkheden. Zo kunnen wij het hart in 3D bekijken, doen wij rechts- en linkszijdig contrastecho’s en dobutamine stress-echo’s. Onze cardiologen weten ook heel veel op het gebied van beeldvorming. Daar leren wij weer enorm veel van. De samensmelting met Lelystad is goed geweest voor het team, er zijn zoveel leuke mensen bijgekomen. Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk!”