Voor SEH-arts Vicky de Wilde staat buiten kijf dat de SEH het neusje van de zalm is in ziekenhuis St Jansdal. Een super op elkaar ingespeeld team staat hier dag en nacht klaar voor wat komen gaat. Geen minuut, uur of dag is hetzelfde. 

Vicky de Wilde werkt nu zeventien jaar als SEH-arts in ziekenhuis St Jansdal. Het is een spannend en boeiend vak, want op de spoedeisende hulp gebeurt er altijd wel iets. De korte lijnen en informele sfeer maakt de samenwerking met andere specialismen prettig. 

Hoofdbehandelaar van alle disciplines

“Wij zijn hoofdbehandelaar en zien patiënten van alle disciplines. Het is uitzonderlijk dat wij niet werken met assistenten van andere disciplines. Patiënten die op de SEH komen, worden gezien door een arts assistent SEH onder supervisie van een SEH arts KNMG of een SEH arts KNMG. De variatie aan patiënten en ziektebeelden maken dit mijn ideale vak‘’, vertelt Vicky trots. 

Korte lijnen en oog voor elkaar

“Onze SEH is een hechte, warme, drukke en goedlopende afdeling waar collega's oog voor elkaar hebben. Hier wordt goed voor de patiënt én goed voor elkaar gezorgd. De korte lijnen in St Jansdal maken dat je iedereen kent en het heel gemakkelijk is om te overleggen. Je weet wat je aan elkaar hebt. Iedereen heeft de insteek om voor de best mogelijke zorg te gaan.” 

"Op de SEH weet je nooit hoe je dag zal lopen"

- Vicky de Wilde

Team

Het team bestaat uit zeventien enthousiaste SEH-artsen en een aantal anios SEH en we zijn ook een stageplek voor HAIOs. We zijn daarmee de grootste SEH vakgroep in Nederland die werkt vanuit een locatie. We hebben nog plek voor enkele nieuwe artsen. 

Ook leuk om te weten

Er zijn weinig spoedeisende hulpen in Nederland die zo goed ingericht en divers zijn. Onze ruim opgezette, moderne spoedeisende hulp bestaat uit zeventien spoedkamers die zijn opgedeeld in vier verschillende zones. Zo is er bijvoorbeeld een zone ‘eerste harthulp’, een zone voor interne of neurologie patiënten en een zone voor trauma, brandwonden of gynaecologische hulp.

Nieuwe collega’s in ons fantastische team

Momenteel zijn er veel vacatures in het land en is er niet overal een 24/7 bezetting van SEH-artsen. Bij ons is dat gelukkig wel zo. We merken wel dat als er ziekte binnen onze vakgroep is, de anderen extra moeten werken. Dit is soms wel zwaar. We hopen daarom op korte termijn nieuwe collega’s aan te kunnen nemen.