Jouw sollicitatieprocedure

 

Het motto van het St Jansdal is 'Je zorgt voor elkaar'. Dit motto laat duidelijk zien waar het St Jansdal voor staat: een kwalitatief goed ziekenhuis waar mensen werken die verstand van zaken hebben en die werken vanuit een grote betrokkenheid bij alle mensen om hen heen. 

Spreekt dit jou aan en zou je graag binnen ons ziekenhuis aan de slag willen? Binnen ziekenhuis St Jansdal hebben wij een praktische sollicitatieprocedure om te kijken of er een match is. Hieronder lees je hoe je kunt solliciteren en hoe wij het sollicitatieproces vormgeven.

Openheid en eerlijkheid staan centraal in onze sollicitatieprocedures. Dit betekent dat jij het recht hebt om te weten welke keuzes wij hebben gemaakt, om welke redenen en dat wij jouw gegevens beschermen conform de wet AVG. Van onze kant betekent het dat wij graag helder hebben wie jij als persoon bent, wat jouw achtergrond is en of je over de competenties beschikt die bij het werk en ons ziekenhuis passen. 

Stap 1: solliciteren

 

Via onze website kun je direct solliciteren op onze vacatures. We vragen je om het sollicitatieformulier in te vullen en jouw CV en motivatie te uploaden. Zodra je gesolliciteerd hebt, ontvang je een bericht met daarin een link naar jouw persoonlijke portaal. Alle communicatie en stappen in het sollicitatieproces kun je in dit portaal terugvinden.

Stap 2: beoordeling

 

Een medewerker van de afdeling werving en selectie kijkt of je voldoet aan de harde criteria die genoemd worden in de vacature, zoals opleiding en ervaring. Als dat het geval is, worden jouw gegevens doorgestuurd naar de vacaturehouder. De vacaturehouder maakt een selectie van de kandidaten die voor een gesprek worden uitgenodigd. De overige kandidaten worden afgewezen of in portefeuille genomen tijdens de procedure. Bij de selectie wordt zorgvuldig gekeken naar de harde en zachte criteria en jouw gerichte motivatie voor de functie. 

Stap 3: gesprekken

 

Wij plannen meestal twee gesprekken van ongeveer 45 minuten, achter elkaar. Normaal gesproken heb je een gesprek met de vacaturehouder en bijvoorbeeld een medewerker van de afdeling. Ook kan het zijn dat één van de recruiters aansluit bij één van de gesprekken of een HR adviseur. In de gesprekken gaan wij dieper in op je CV, kennis en ervaring, motivatie, ambitie en de benodigde competenties. Voorafgaand aan de gesprekken kan jou, afhankelijk van de functie, gevraagd worden een persoonlijkheidsvragenlijst of een capaciteitentest te maken. Dit geeft ons een helder beeld van je persoonlijke drijfveren en vermogens. Leidinggevenden krijgen altijd een assessment.

Stap 4: arbeidsvoorwaardengesprek en vergewisplicht

 

Als er van beide kanten een match is, dan nodigen wij je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek met jouw leidinggevende. Bij alle aan te nemen kandidaten voeren wij de vergewisplicht uit. Dit houdt in dat wij jouw persoonlijke gegevens (waaronder identiteit, referenties, diploma’s, BIG registratie en Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) natrekken. We vragen je dan om deze gegevens te uploaden via het sollicitatieportaal.

Voor al onze sollicitatieprocedures hanteren we de NVP sollicitatiecode.