Het ziekenhuis door de ogen van onze medewerkers


"Wij zijn goed op elkaar ingespeeld"

Zeg je spoedeisende hulp, dan zeg je in één adem dynamisch. Werken in de spoedzorg brengt hoe dan ook hectiek en dynamiek met zich mee. Daar kan SEH-verpleegkundige Milou Haarman over meepraten.

 


"Het team staat bij mij echt op nummer één"

Het enthousiasme straalt van dokters- assistente Ellen Huijberts af als ze praat over ‘haar’ poli KNO. “Het is een hechte club die veel voor elkaar overheeft." 


“Het voelt als een stukje van mezelf”

Als oproepkracht kwam ze op verschillende afdelingen. Op de functieafdeling zag ze voor het eerst hartecho’s en daarvan ging haar hart sneller kloppen.


 

 

“Ik heb echt een leuk vak”

 

Al ruim dertig jaar werkt Frieda Beelen met veel plezier op de functieafdeling van ons ziekenhuis als KNF-laborant. Terwijl zij vertelt over haar werk, verschijnt er een grote glimlach op haar gezicht.

 

 

“Het beroep SEH-verpleegkundige vind ik fantastisch”

 

Na 23 jaar bij de geneeskundige dienst van de landmacht maakte Henk Zonnenberg de overstap naar ons ziekenhuis. 

 

“We doen het echt samen”

 

Als je BI-ontwikkelaar Judith Flisijn vraagt naar haar werk binnen het ziekenhuis, begint zij direct enthousiast te vertellen.


 


"Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet"

Sommigen weten op de kleuterschool al wat ze willen worden, bij anderen heeft het iets meer tijd nodig. Wybe Goodijk, verpleegkundige in opleiding, koos via een niet-alledaags pad uiteindelijk met hart en ziel voor de zorg.


“Vrijwilliger zijn geeft veel voldoening”

Als vrijwilliger krijg je veel persoonlijke levensverhalen te horen. Sommige patiënten komen geregeld terug en aan de reacties merk je dat ze het leuk vinden dat je er weer bent. Je bouwt ook wel een soort band op. 


“St Jansdal is erg bijzonder voor mij”

Mijn team en het ziekenhuis accepteerden mij en ik heb mij vanaf het eerste moment op mijn gemak gevoeld. Dit is ook de reden dat ik al zolang met plezier mijn werk doe.  

 

 

“Ik heb mijn plek gevonden”

 

Even twijfelde Karmen Pater of het vak analist klinische chemie wel de goede keuze voor haar was. Gelukkig was dit van korte duur en heeft zij op het klinisch chemisch laboratorium van ons ziekenhuis haar plek gevonden.

 

“Ik gooide het roer om”

 

Monique Holtkamp wilde graag in de regio werken bij een organisatie die een maatschappelijke bijdrage levert. Haar plek vond zij op het klinisch chemisch laboratorium (KCL).

 

“Iedereen staat voor elkaar klaar”


Guido is trots op wat allemaal is neergezet. “St Jansdal is met de nieuwe energievoorziening klaar voor de toekomst. Natuurlijk ontwikkel je altijd weer door, maar voor nu zijn wij helemaal bij! Voordeel is ook dat we het doen met een geweldig team. 


"Op de SEH weet je nooit hoe je dag zal lopen"

Vicky de Wilde werkt nu zeventien jaar als SEH-arts in ziekenhuis St Jansdal. Het is een spannend en boeiend vak, want op de SEH gebeurt er altijd wel iets. De korte lijnen en informele sfeer maakt de samenwerking met andere specialismen prettig. 


"Ik heb gevonden waar ik naar op zoek was"

Astrid Wakelkamp maakte de switch van bedrijfsleider naar endoscopie assistent in opleiding. Dat betekende voor haar terug naar de schoolbanken. “Ik ben vooral een doener. Ik wil niet alleen dingen bedenken maar ook zelf de handen uit de mouwen steken.”