Zeg je spoedeisende hulp, dan zeg je in één adem dynamisch. Werken in de spoedzorg brengt hoe dan ook hectiek en dynamiek met zich mee. Daar kan SEH-verpleegkundige Milou Haarman over meepraten.

Milou werkte voorheen als verpleegkundige op de afdeling chirurgie. Een nieuwe uitdaging als SEH-verpleegkundige pakte ze met beide handen aan. “Op de SEH werk je met alle leeftijdscategorieën en patiëntgroepen. De uitdaging en afwisseling geeft me elke dag weer veel energie,” vertelt Milou vol trots.

Samenwerken met betrokken collega’s

De loyaliteit binnen het team is hoog. Samen zorgen ze ervoor dat de patiënt centraal staat in de behandeling op de afdeling! Milou noemt direct de woorden ‘warmte’ en ‘betrokkenheid’ wanneer je vraagt naar haar werkplek: “Wij zijn goed op elkaar ingespeeld. Niet alleen als verpleegkundigen onderling, de samenwerking met SEH-artsen is eveneens goed.”

"Wij zijn goed op elkaar ingespeeld"

Milou Haarman

Van Eerste Hart Hulp tot kinderen

De SEH en spoedpoli van St Jansdal kun je omschrijven als overzichtelijk en modern. Korte lijnen en persoonlijke benadering staan hier hoog in het vaandel, net als veiligheid en kwaliteit van zorg. 

Alle domeinen zijn vertegenwoordigd. Als SEH-verpleegkundige in het St Jansdal zie je daardoor alle patiëntengroepen: van Eerste Hart Hulp tot kinderen. 

Doen wat je leuk vindt

De spoedeisende hulp is in vier ‘zones’ verdeeld. Aan het begin van je dienst geef jij aan welke patiëntgroep die dag jouw voorkeur heeft. “Dit betekent dat jij in zekere zin kunt doen wat je leuk vindt”, vertelt Milou. “Daarnaast is er een goede balans tussen de hele acute zorg en de minder acute patiëntenzorg.”