Analist klinische chemie

Wil jij als analist diverse analyses uitvoeren middels moderne, geavanceerde apparatuur in een fijn team? Houd je ervan om veel verschillende taken te doen? Kom dan ons laboratorium versterken!

Wat ga je doen?

In deze functie kom je te werken in een zeer modern laboratorium met nieuwe apparatuur. We doen veel verschillende bepalingen binnen ons ziekenhuis. Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je gaat analyses uitvoeren m.b.t. geavanceerde apparatuur en diverse meettechnieken, volgens de Standard Operating Procedure (SOP).
 • Je rouleert afwisselend binnen de sectoren klinische chemie, hematologie, bloedtransfusielaboratorium en urine-onderzoek. 
 • Na het inwerktraject zijn er mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in hetgeen jou aanspreekt, denk aan Diffen, DNA, HPLC of speciale technieken.
 • Je draagt zorg voor de afname van bloed in de (poli-)kliniek en de voorbewerking van het monstermateriaal.

Ons gezellige laboratorium bestaat uit een Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) en het Medisch Microbiologisch laboratorium (MMB). Het KCL en MMB zijn dit jaar gefuseerd en we krijgen als afdeling een gezamenlijke Centrale Ontvangst. Het KCL is onderverdeeld in een hematologisch-, een chemisch-, een moleculair biologisch-, een urine- en een afnamelaboratorium. Het KCL verricht werkzaamheden, waaronder analyses en bloedafnames, voor het ziekenhuis, de huisartsen en zorginstellingen voor de gehele regio. De trombosedienst maakt eveneens deel uit van het KCL.

Het grootste deel van de analyses wordt uitgevoerd in Harderwijk. Op de locatie Lelystad wordt een beperkt pakket analyses uitgevoerd. Er zijn afnamelaboratoria in Harderwijk en Lelystad, daarnaast 25 priklocaties in de regio. Binnen het KCL (ISO 15189 geaccrediteerd) werken ruim 150 medewerkers (circa 94 FTE) in een modern uitgerust laboratorium. 

Wil je kennis maken met de medewerkers van ons ziekenhuis, lees dan hier hun verhalen.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract voor 24 tot 36 per week met de intentie, bij ongewijzigde organisatorische omstandigheden, deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. We horen graag hoeveel uur je beschikbaar bent.
 • De standplaats is Harderwijk. Het ziekenhuis is zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.
 • Het salaris is ingedeeld volgens schaal 45 (FWG 3.0, CAO per 1-3-2022) en bedraagt minimaal € 2.554,-- en maximaal € 3.468,-- per maand op basis van 36 uur. Daarbij ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Daarnaast bieden wij interessante extra’s, waaronder korting op jouw zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) regeling.
 • Via de St Jansdal academie kun je (online) werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling (GoodHabitz). Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde MLO niveau 4 of HLO opleiding;
 • Bij voorkeur werkervaring op een klinisch chemisch lab.

Profiel: Je denkt in oplossingen, werkt zelfstandig en houdt van afwisseling. Je vindt het prettig om samen te werken en levert een bijdrage aan een fijne sfeer. Je kunt goed onder druk werken en stelt de juiste prioriteiten.

Ben je enthousiast? 

Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Je kunt jouw sollicitatiebrief richten aan Astrid Wakelkamp, teamleider. Wil je liever eerst meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Astrid via telefoonnummer: 0341-435927, of met één van de sectorcoördinatoren van het lab op nummer 0341- 463809.

We ontvangen jouw motivatie en CV graag zo spoedig mogelijk. Je ontvangt binnen een week een terugkoppeling. Als wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten wij de vacature. 

Of lees hier eerst meer over de sollicitatieprocedure

Werk je al bij het St Jansdal? Solliciteer dan altijd via de interne vacatures onder Mijn AFAS voor een correcte verwerking van je gegevens.

Het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure voor externe sollicitanten. Bij aanname verzorgen wij de aanvraag digitaal. De kosten hiervoor worden vergoed. Het maken van een online persoonlijkheidsvragenlijst en capaciteitentest en eventueel navragen van recente referenties, maakt deel uit van de procedure. 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Extra informatie

Acties