Analist medische microbiologie 

Voer jij als analist (MBO/HBO) graag zelfstandig laboratorium-onderzoek uit in de volle breedte van het vak microbiologie? Wil je werken in een regionaal ziekenhuis met korte lijnen en een persoonlijke sfeer? Dan maken wij graag kennis met je!

Wat ga je doen?

In jouw rol van analist ondersteun je de artsen en andere aanvragers bij de diagnosestelling en therapeutische behandeling van patiënten. Jij draagt bij aan de behandeling door:

 • Het doen van diagnostisch onderzoek op divers patiëntmateriaal.
 • De uitvoering van zowel standaard als complexe medisch microbiologische analyses en het rapporteren over de uitkomsten hiervan.
 • Het leveren van een actieve bijdrage aan de ontwikkeling, kwaliteit en professionaliteit van het laboratorium en jezelf als professional.

In deze functie kun jij je verder ontwikkelen binnen een eigen aandachtsgebied. Je komt te werken in een gezellig en goed functionerend team van zestien bevlogen en hardwerkende medewerkers. Wij zijn een middelgroot patiëntgericht ziekenhuis dat, mede dankzij een deskundig team van medisch specialisten en zeer betrokken medewerkers, uitstekend presteert op het gebied van kwaliteit van zorg.

Onze medische microbiologie verricht onderzoek in de bacteriologie, virologie en parasitologie. Wij doen nog veel verschillende handtaken waardoor wij een hoge kwaliteit kunnen bieden. Wij zijn dit jaar gefuseerd met het Klinisch Chemisch Lab en we krijgen als afdeling een centrale ontvangst. Er zijn veel samenwerkingsverbanden met verschillende instanties en huisartsen op de Noordwest-Veluwe.

En last but not least … omdat wij enorm groeien, krijgen wij anno 2023 een hypermodern nieuw laboratorium!

Wil je kennis maken met de medewerkers van ons ziekenhuis, lees dan hier hun verhalen.

Wat bieden wij jou?

 • Een kans om onderdeel te worden van een ziekenhuis dat een breed pakket aan zorg biedt, waarin nagenoeg alle specialismen vertegenwoordigd zijn en waar het motto is “Je zorgt voor elkaar”.
 • Een leuke, uitdagende en brede analistenfunctie binnen een hoge kwaliteit nastrevend MMB team, waar je teamgenoten betrokken zijn en er aandacht voor elkaar is.
 • We starten met een jaarcontract voor 32 - 36 uur per week met de intentie, bij ongewijzigde organisatorische omstandigheden, deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris is ingedeeld volgens schaal 45 (FWG 3.0, CAO per 1-3-2022) en bedraagt minimaal € 2.554,-- en maximaal € 3.468,-- per maand op basis van 36 uur per week. Daarbij ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Daarnaast bieden wij interessante extra’s, waaronder korting op jouw zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) regeling.
 • Via de St Jansdal academie kun je (online) werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden.

Wat vragen wij van jou?

 • Een HLO opleiding richting medische microbiologie of een MLO opleiding met vakbekwaamheid in taken. 
 • Flexibel inzetbaar qua werktijden (late dienst, weekend en bereikbaarheidheidsdienst)

Profiel: jij herkent jezelf in een zelfstandige, pro-actieve manier van werken en hebt een positieve instelling. Je bent bevlogen in je werk en draagt graag kennis over.

Ben je enthousiast? 

Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Je kunt jouw sollicitatiebrief richten aan Sipko Algra, teamleider medische microbiologie. Wil je liever eerst meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met de afdeling medische microbiologie via telefoonnummer (0341) 46 3810. 

We ontvangen graag jouw motivatie en CV.  Je krijgt binnen een week een terugkoppeling op jouw sollicitatie. Of lees eerst meer over de sollicitatieprocedure.

Werk je al bij het St Jansdal? Solliciteer dan altijd via de interne vacatures onder Mijn AFAS voor een correcte verwerking van je gegevens.

Het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure voor externe sollicitanten. Bij aanname verzorgen wij de aanvraag digitaal. De kosten hiervoor worden vergoed. Het navragen van recente referenties kan deel uitmaken van de procedure. 

 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Extra informatie

Acties