BI ontwikkelaar / informatieanalist

Ben je gedreven om de processen in het ziekenhuis te verbeteren met behulp van data? Ben je een sparringpartner op het gebied van stuurinformatie, en kun je ook de benodigde analyses en rapportages maken? Dan komen we graag met je in contact! 

Wat ga je doen?

Als BI ontwikkelaar lever je een bijdrage aan het gebruik van de data bij de besturing van ons ziekenhuis.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Het inventariseren en beoordelen van de behoefte aan stuurinformatie op strategisch en tactisch en operationeel niveau op het gebied van Financiën, HR en productieparameters.
 • Het analyseren van processen en vertalen van data naar betrouwbare informatie en kpi’s, waarin je scherp meedenkt over de te gebruiken definities en wat logisch is om wel of niet te tonen. Hier komen ook je data-analyse vaardigheden tot zijn recht! Je werkt hierin nauw samen met eindgebruikers, diverse applicatieteams en ondersteunende diensten.
 • Het maken van gevraagde dashboards en rapporten op basis van SQL-databases, en real time rapporten met verschillende functionaliteiten in het elektronisch patiëntendossier (EPD).

De vraagstukken kunnen complex zijn maar dat geeft jou juist energie!

Het Business Intelligence/ Reportingteam is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van managementinformatie in ons ziekenhuis, in de brede zin van het woord. Alle afdelingen en medewerkers in het ziekenhuis kunnen klant zijn, maar enkele grote zijn Kwaliteit, Capaciteit, Financiën, HR en de Apotheek. Bijzonder is dat we één team hebben waarin we zowel realtime als lange termijn rapportages maken en de cirkel goed rond kunnen maken van registratie tot indicator en terug. We werken met hierbij veel met data uit het EPD, maar ook met het ERP en enkele andere data-bronnen. Het team bestaat uit circa 5,5 FTE. Elk van de teamleden brengt zijn eigen vaardigheden in en werkt op een prettige manier samen. De sfeer in het team is erg goed!

Het team is onderdeel van het cluster IAMT (Informatisering & Automatisering Medische Techniek) wat verder bestaat uit: ICT, EPD en medische techniek. Het St Jansdal is een pragmatische organisatie en zeer innovatief. Dit heeft geresulteerd in de HIMSS Stage 7 erkenning: internationaal het hoogste niveau voor effectieve implementatie van het elektronisch patiëntendossier. Hierbij is structureel gebruik van data voor bedrijfsvoering en optimalisatie van patiëntenzorg één van de onderdelen waarop getoetst wordt.

Wil je kennis maken met de medewerkers van ons ziekenhuis, lees dan hier hun verhalen.

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract voor minimaal 32 uur per week met de intentie, bij ongewijzigde organisatorische omstandigheden, deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. De standplaats is Harderwijk. Gedeeltelijk thuiswerken is, zeker na de inwerkperiode, mogelijk.
 • Het salaris is ingedeeld volgens schaal 55 (FWG 3.0) en bedraagt minimaal € 3.115,00 en maximaal € 4.391,00 per maand op basis van 36 uur per week. Daarbij ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Daarnaast bieden wij interessante extra’s, waaronder korting op jouw zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) regeling.
 • Via de St Jansdal academie kun je (online) werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook zijn er regelmatig leuke initiatieven, waaronder workshops, om jou gezond en vitaal te houden.

Wat vragen wij van jou?

 • Een relevante afgeronde opleiding op HBO of WO-niveau. 
 • Je hebt inzicht in databases en SQL. Je weet wat stored procedures zijn en de term ‘feiten en dimensies’ is je niet vreemd.
 • Je houdt van data en ziet hierin snel verbanden.
 • Je bent leergierig en analytisch.
 • Ervaring met AFAS en/of DBC’s heeft onze voorkeur.

Als BI ontwikkelaar ben je sterk in het plannen en organiseren van je werk en weet je de juiste prioriteiten te stellen. Je neemt initiatief bij het oplossen van problemen en doet aanbevelingen ten aanzien van het gebruik en de inrichting van de informatievoorziening. In de rol van BI ontwikkelaar communiceer je veel met onze interne klanten alsmede de leverancier, dus vaardigheden als duidelijk en op een prettige manier communiceren, tact en goed kunnen luisteren zijn van belang. Je bent een teamspeler en kunt constructief samenwerken. Je bezit overtuigingskracht en weet weerstanden te overwinnen bij het doorvoeren van wijzigingen in de informatievoorziening. Tot slot behaal je binnen enkele maanden de benodigde certificeringen op het gebied van Epic.

Ben je enthousiast? 

Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Je kunt jouw sollicitatiebrief richten aan Marjanne Starreveld, hoofd Reporting. Wil je liever eerst meer informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Marjanne Starreveld via telefoonnummer 0341- 43 52 29. 

We ontvangen jouw motivatie en CV graag uiterlijk zondag 14 augustus a.s. De terugkoppeling volgt op maaandag 15 augustus a.s. We vragen aan uitgenodigde kandidaten om een online persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen en een online capaciteitentest te maken. De gesprekken worden gepland op maandag 22 augustus 2022 in de ochtend.  Lees hier meer over de sollicitatieprocedure.

Werk je al bij het St Jansdal? Solliciteer dan altijd via de interne vacatures onder Mijn AFAS voor een correcte verwerking van je gegevens.

Het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure voor externe sollicitanten. Bij aanname verzorgen wij de aanvraag digitaal. De kosten hiervoor worden vergoed. Het navragen van recente referenties kan deel uitmaken van de procedure. 

 

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Extra informatie

Acties